Hargshamns Folkets Hus
  
 
 »   Startsidan
 »   Kalender
 »   Verksamhet
 »   Lokaler att hyra
 »   Camping
 »   Biljardklubben
 »   Club-82
 »   Årsmöte
 »   Kontakta oss
 »   Blanketter
 »   Bildarkiv
 »   Hitta hit
 »   Bli Medlem
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  
Detta har hänt
Sista helgen i november... - 2017-12-05

var det arrangemang både fredag, lördag och söndag.

Föreningen ordförande, Karin Åhström, var på plats både fredag och lördag, så här skriver hon:

Fredag 24 var vi 4 personer på SyLan. Vi var mycket konstruktiva och hade en väldigt trevlig kväll. En av deltagarna, Vanja, fick 3 smågrisar tillverkade under kvällen som sedan blev till vinster på lotteriet under söndagens Julmarknad.

Lördag 25 ordnades en danskväll som blev mycket lyckad. Det kom ett 30-tal besökare som dansade för fullt till härlig musik av Tommy Ferms orkester, för kvällen förstärkta med dragspel. Några av deltagarna i den kurs i gammeldans som hållits under hösten var på plats för att testa sina nya färdigheter. Tillsammans med några lite mer rutinerade dansare från bl.a. Österbybruk så såg man till att det var full fart på dansgolvet. Att köra både modern och gammeldans kanske blir vår nya grej…
Vi var några som hjälptes åt att servera våra besökare från både kök och bar. Alla verkade mycket nöjda med kvällen som var mycket trevlig.

Söndag 26 hölls vår traditionella Julmarknad igen. Från styrelsen var bl.a. Liisa Ristikartano med och jobbade under dagen. Hon sammanfattar den så här:

Vår Julmarknaden har tidigare alltid arrangerats lördagen före första advent.
I år ändrade vi dagen till söndagen före första advent. Detta p.g.a. att det fanns så många andra stora julmarknader, och andra arrangemang, runt om i kommunen på lördagen.
Vi hoppades därför på lite fler besökare. I början var det dock skrämmande lugnt. Första timmen kom det inte många själar till Folkets Hus. Men lite senare, efter halv tolv, strömmade det in folk och vi kunde dra en suck av lättnad. Resten av dagen var som det brukar vara på våra marknader, många nöjda och glada besökare. Den stora skillnaden var bara att nu var det lite väl lugnt första timmen, tidigare har det varit lite glesare med besökare sista timmen. Kanske passade många på att sova en stund extra på söndagen?
Men en strid ström av besökare inspekterade de 17 välfyllda marknadsborden och det såg ut som de flesta av våra 14 utställare/försäljare hade en hyfsad bra försäljning.
Serveringen hade också fullt upp efter första timmes stiltje och sålde slut på allt: bakverk, korv och smörgåsar.

Lotterierna var som vanligt mycket populära. Vinsterna från våra trogna sponsorer lockade många till att pröva sin lycka. Vi är otroligt tacksamma att sponsorerna ställer upp och skänker saker till oss!!!
Som vanligt kunde styrelsen konstatera att marknadsdagarna inbringar en del.
Största delen av inkomsten kommer från serveringen och lotterierna.

Visa all historik

 Detta har hänt

  • Fredagsmys 26/1
Fredagen 26/1 var det...
(2018-02-02)

  • Luciatåget 13 december
Vi trodde att vi haft...
(2017-12-23)

  • Sista helgen i november...
var det arrangemang b...
(2017-12-05)


 Nyheter

Ny cirkelträning på måndagar i Hargshamn

Som ett tillägg och efter önskemål startar vi nu upp ett pass med cirkelträning i gymnastiksalen.

Så här skriver gympaledarna Sandra och Pia:

"Som tillägg till onsdagens härliga gympapass så blir det nu också cirkelträning på måndagar. Cirkelträning är ett pass där vi tränar olika övningar på olika stationer. Fokus ligger lite mer på styrka och kondition men självklart går alla övningar att anpassa efter egen förmåga och tycke.

Målet är precis som för våra onsdagspass: Vi ska ha roligt medans vi tränar och efteråt ska vi vara trötta och mycket nöjda.

Varmt välkomna till Hargshamns gymnastiksal för att testa vårt nya pass."

Vi starar måndagspassen nu på måndag, 19 februari kl. 18.30 och kör ca en timme. Kom gärna i god tid för att hjälpa till att plocka fram redskap osv.

Kostnad 500 kronor och då har man möjlighet att träna både måndag och onsdag.

Har ni några funderingar så ring Martin Eriksson, tel. 0703-202 687.

 

 

Groundingen startar igen måndag 5/2 kl. 19.00.

Nu startar vårens grounding. Ni hittar all information på bilden mitt på denna sida. Ni kan även kontakta Karin Åhström om ni har några frågor, telefon 0705-73 56 88

Programmet för Club-82´s danser är uppdaterat

Dansprogrammet för år 2018 är uppdaterat! Kolla under rubriken Club-82 till vänster här på sidan. Där hittar ni all information om priser, tider osv.

 Vår kalender är uppdaterad, gör gärna ett besök där! smiley

Vi har uppdaterat vår kalender här på hemsidan så där kan ni se vad vi redan nu vet kommer att ske under 2018. Vi kommer naturligtvis att fortlöpande komplettera med ny information så snart vi får den.

Biblioteket flyttat och "ny" konferenssal tillkommit

Efter mycket bra jobb av ett flertal deltagare har nu biblioteket flyttat, från B-salen till C-salen (kapprummet i källaren). Det som återstår i bibblan är att plocka upp alla böcker, hänga lite tavlor osv. Vi återkommer när det är klart. B-salen rymmer nu ca 40 personer och är en fin lokal för t.ex konferens, utbildning osv. Det finns både projektorduk och whiteboard. När vi har någon annan aktivitet och serveringen är öppen finns här nu gott om plats att fika. :o)

Det är nu lätt att bli medlem i föreningen

Vi har nu lagt in en länk där vi förklarar vad det innebär att bli medlem i Hargshamns Folkets Husförening, vad det kostar, hur man går till väga osv. Ni hitta länken till vänster på denna sida, "Bli medlem". Vi lockar nya medlemmar med ett gratis inträde när ni besöker någon av våra aktiviteter som ny medlem. Säg bara till vid kassan.


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen